Framtidens Skolrestaurang 2018

Konferensen för dig som arbetar med skolmåltider!

 

Vill du vara med och skapa framtidens skolrestaurang?

Hur gör du skolmaten mer attraktiv i elevernas ögon? Hur skapar du en god samverkan mellan skola och skolrestaurang? Under två inspirerande dagar får du konkreta verktyg och praktiska tips på hur du kan använda skolrestaurangen som en pedagogisk resurs, hur du kan arbeta klimatsmart i köket samt hur du tillsammans med dina kollegor höjer den totala matupplevelsen i skolrestaurangen.

 

Du får chansen att lyssna till ledande experter inom branschen och ta del av framstående praktikfall från verkligheten som delar med sig av sina erfarenheter och ger dig handfasta tips för hur du kan vara med och skapa framtidens skolrestaurang. Missa inte årets mötesplats för dig som arbetar med skolmåltider!



Varmt välkommen!

 

  1. Program
  2. Anmälan
  3. Plats & Pris
  4. Program i PDF


Tisdag 13 november 2018

Moderator Lena Sjöqvist inleder konferensen
Lena arbetar som kökschef på Tullängsgymnasiet i Örebro och har vunnit ett flertal olika miljöpriser i Örebro kommun. Lena och Tullängsgymnasiet vann även Årets klimatkök 2017 på White Guide Juniorgalan och är även nominerade till priset 2018.
   
 

 

Interaktiv föreläsning

Måltidskvalité i framtidens skolrestaurang – service, bemötande & måltidsmiljö

Under denna föreläsning kommer du få konkreta verktyg för hur du tillsammans med dina kollegor höjer den totala matupplevelsen i skolrestaurangen. Maria ger dig en kortare introduktion av kvalitétshjulet och du kommer sedan få tillfälle att utbyta erfarenheter och ta lärdom av kollegor från andra skolor/kommuner.

  • Definition av områden för service – menyer, information, kommunikation och gästens väg
  • Så kan ni tillsammans höja den totala matupplevelsen och utveckla er service 
  • Ta del av verktyg för att höja måltidskvalitén 
  • Systematiskt kvalitetsarbete vad gäller service – hur kan det gå till? 
  • SWOT-analys och gruppdiskussion – hur arbetar kollegor på andra skolor/kommuner?

Maria Wilbois, pedagog, föreläsare, inspiratör samt serviceentusiast
 

 

 

Ökade beställningar av specialkost – hur får vi ihop det?

  • Erfarenheter från Bollebygds kommun – så arbetar vi med specialkost
  • Inkludera specialkoster i ordinarie utbud – från menyplanering till servering
  • Var sätter man gränsen för specialkost utifrån verkligheten i köket?
  • Barn med särskilda behov – vad kan skolrestaurangen bistå med?

Therese Lindh, måltidschef, Bollebygds kommun  
 

 

Teamarbete i köket – så får ni ett välfungerande samarbete

  • Vilka parametrar är viktiga för att samarbetet ska fungera bra?
  • Så kan ni effektivisera och underlätta arbetet för varandra
  • Att sätta upp gemensamma mål och arbeta mot dem – så gör ni
  • Vikten av teamarbete i köket

Barbro Fernström, kökschef, Karlstads kommun

Barbro är en prisbelönt skolkock som bland annat har belönats med Matkärlekspriset 2013, Gordon Bleu 2016 samt varit finalist i Arla Guldko 2017.
 

 

Så skapar du en attraktiv skolmat som lockar eleverna

  • Att skapa en mer attraktiv skolmat med begränsade resurser – hur gör du?
  • Inspiration på klimatanpassade måltider i storkök – hur kan du tänka?
  • Få inspiration och idéer på vällagade och näringsrika maträtter som du kan laga i ett storkök
  • Vegetarisk och vegansk mat – inspiration och tips på recept som lämpar sig i skolköket

Barbro Fernström, kökschef, Karlstads kommun

 

 

 


Onsdag 14 november 2018

 


 

Skolmatens utveckling – hur har utvecklingen sett ut de senaste tio åren & vad tror vi om framtiden?

  • Hur har utvecklingen av skolmaten sett ut?
  • Hur tror vi att framtidens skolmat kommer att se ut?
  • Mattrender – vilka trender kan vi se och hur förhåller du dig till dessa i skolrestaurangen

Michael Bäckman, föreläsare & prisbelönt kökschef, Annerstaskolan

Michael arbetar till vardags som kökschef men är annars en ofta anlitad föreläsare, han har vunnit flertalet priser såsom exempelvis Årets skolkock 2010 och 2016, Bästa matglädjeskola 2009 och Årets hållbara offentliga gastronomi 2013.

 

 

Interaktiv föreläsning

Att använda skolrestaurangen som en pedagogisk resurs – så skapar du en god samverkan mellan skola & skolrestaurang

  • Värdet av ett välfungerande samarbete med lärarna på skolan
  • Så blir skolmåltiden en integrerad och värdefull del av skoldagen
  • Hur kan samarbetet se ut mellan skolan, skolrestaurangen och hemmet?
  • Gruppdiskussion – utbyt erfarenheter och lärdomar med kollegor i branschen
Michael Bäckman, föreläsare & prisbelönt kökschef, Annerstaskolan
 

 


Klimatsmart mat i skolrestaurangen

  • Så arbetar vi strategiskt mot klimatsmarta mål
  • Måltidskvalité – mer än vad som syns på tallriken
  • Ekologisk eller närproducerad mat – vad bör du satsa mest på?
  • Så minskar ni matsvinnet – konkreta tips och råd
Lena Sjöqvist, kökschef, Tullängsgymnasiet  
 

 

Bemötande av elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – vad är viktigt att känna till?

  • Vad kan ett annorlunda förhållande till mat och måltider innebära?
  • Hur påverkas eleven av omgivningens bemötande?
  • Hur påverkas eleven av den fysiska miljön?
  • Vilken betydelse har förutsägbarhet, tydlighet och personlig kontakt i mötet med eleven?

Marie Julin, legitimerad psykoterapeut & legitimerad lärare med inriktning mot specialpedagogik vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Marie har lång erfarenhet av att arbeta inom både skola och psykiatri med såväl barn och ungdomar som vuxna.
 
 

 

Workshop

Workshoptext

 

Spara

Spara

Plats & Pris

Konferens
13-14 november 2018
Lokal
Piperska Muren
Scheelegatan 14, 112 28 Stockholm

Priser (exkl. moms)

T.o.m.


14 sep

T.o.m.


19 okt

Fr.o.m.


20 okt
Konferens

4 980 kr
5 580 kr
6 180 kr
Vill du veta mer innan du bokar dig, kontakta oss

 

Projektledare, Caroline Edeslätt
E-post: ced@teknologiskinstitut.se
Telefon: 076 527 5585

Tid & plats

Konferens
13-14 november 2018
Lokal
Piperska Muren
Scheelegatan 14, 112 28 Stockholm

Priser (exkl. moms).

T.o.m.


14 sep

T.o.m.


19 okt

Fr.o.m.


20 okt
Konferens

4 980 kr
5 580 kr
6 180 kr
Vill du veta mer innan du bokar dig, kontakta oss

 

Projektledare, Caroline Edeslätt
E-post: ced@teknologiskinstitut.se
Telefon: 076 527 5585